Gyermektánc oktatók

 

Tóth-Wéber Edina

Bemutatkozás

5 éves korom óta táncolok (akrobatikus rock and roll 7 évig, show-disco-hiphop 3 évig), majd miután a társastáncba és a klasszikus balettbe is belekóstoltam, a modern- kortárstáncoknál állapodtam meg.

A kortárstáncot Bánhidi Petra tánciskolájában ismertem meg, és az egyesületi órákon kívül folyamatosan autodidakta módon is képeztem, illetve most is képzem magam. 2012 óta nagy örömmel és lelkesedéssel külön sportágat vezetek a BEAC sportklubban, az ELTE Moderntáncot, ahol a nyílt órák mellett fellépéseken mutatjuk be koreográfiáinkat a legjobb táncosaimmal, és művészeti fesztiválon veszünk részt.

2014 decemberében végeztem a Táncpedagógusok Országos Szövetségének az akkreditált modern- kortárs táncpedagógusi tanfolyamán. Az egyetemistáknak szóló táncpedagógia mellett vendégtanárként vállalok órákat, és 2015 szeptemberétől az Érdi Torna Club-ban tanítom a táncszerető gyermekeket és felnőtteket.

2020-ban elvégeztem a Kulcsár-féle egyéni és csoportos komplex mozgásterápiás fejlesztést, melynek gyakorlatait tudatosan építem be az óvodás tréningjeimbe 3 éves kortól. Időnként tornaszalagos gyakorlatokkal, relaxmesés és mesés jógás órarészletekkel színesítem az óráim.

Lang Tímea

Bemutatkozás

A tánc varázsa 2009-ben ragadott meg Szilvássy Balázs táncpedagógus art jazz óráján. A mozdulatok sokszínűsége és szabadsága kápráztatott el leginkább. 2012-től az ELTE Modern jazztánc tréning óráit látogattam rendszeresen. Intenzív hétvégék, fellépési és versenyzési alkalmak csiszolták tovább a tánctechnikai tudásomat. A csoport művészeti vezetője és koreográfusa Wéber Edi volt.Időközben megértem rá, hogy komolyabban is foglalkozzak a tánccal. Elvégeztem a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által indított modern-kortárs tánc csoportvezetői tanfolyamot. 4,5 éve tanítok ELTE hallgatóknak jazztáncot és több, mint 3 éve vettem át az ELTE Moderntánc kezdő csoportját.Az óráimon hangsúlyos a tudatos testhasználat és a beleélő képesség fejlesztése, ami mellett az egyéniségek kibontakoztatására is adok teret.Ahogy a tánc, úgy a gyerekekkel való foglalkozás is nagy motiváló erő számomra. 5 évig dolgoztam kalandparkban, ahol táboroztattam kisebb-nagyobb korosztályt is és felejthetetlen pillanatokat kaphattam a gyerekek által. 2019-ben elvégeztem az óvodapedagógia alapszakot.Nagyon szeretek együtt dolgozni a gyerek, fiatal és felnőtt tanítványaimmal, mert általuk mindig feltöltődöm pozitív energiával és inspirálnak a folytatásra.Az életem meghatározó része a tánctanítás és szeretném átadni azokat az értéket és érzéseket,amivel én is gazdagodhattam pályafutásom során. A mozgás megszerettetése a legfőbb célom, ami egy életre szóló útravalót adhat a tanítványaimnak.

Szabó Kitti

Tenki-Szabó Kitti

Bemutatkozás

Egész kis koromtól kezdve az életem a tánc körül forog. Jártam művészi tornára, ritmikus gimnasztikára, jazz balettra, társastáncra, klasszikus balettra, majd igazán a modern- és kortárstáncokban találtam meg önmagam. Tanulhattam többek között E. Kovács Évától, Turóczy Zsuzsától, Puskás Judittól, Németh Violettától, Varga Beától, Szabó Zoltántól, Buday Melindától és Tenki Tamástól. Míg végül színházi táncos végzettséget szereztem. Jelenleg kurzusokon képzem és tartom formában magam.

Táncosként az emberi test és mozgás összetettsége mindig ámulatba ejtett. Szerintem a mozgás maga az élet! Miután befejeztem a színházi táncos képzést, a Testnevelési Egyetemen mozgástudományok szakon tanultam meg a mozgás mivoltának rejtélyelmeit. Közben a Pilates-módszerrel is mélyebben megismerkedtem, és oktatóként is elkezdtem tevékenykedni. Később gyerekekre specializálódva gyermekfitnesz és -aerobic oktatóvá váltam.

Célom a tudatos mozgásra és a tánc szeretetére nevelés! Tapasztalataim alapján nagy szükség van a testtudat fejlesztésére már gyerekkorban, ezért fontosnak tartom, hogy erre minden kínálkozó alkalmat megragadjunk. Így tánctanárként és egyéni mozgásképzőként is nagy hangsúlyt fektetek a gyerekek állóképességének, erőnlétének és koordinációs képességeinek fejlesztésére. Mivel játék közben hatékonyabban tanul a gyermek, a vidám hangulat és a jókedv elmaradhatatlan!

 

Regenhart Dorottya

Bemutatkozás

A tánc mindig is meghatározó volt az életemben. Kislányként jártam balett órákra a DNS Sport- és Szabadidőközpontba, aztán az iskolás éveimben a zene, azon belül is a fuvolázás keltette fel az érdeklődésemet. Nyolc évig fuvoláztam, három évig zongoráztam is. 13 évesen találtam rá az Érdi Torna Clubra, a modern táncra, és Wéber Edire, aki azóta is tánctanárom és mentorom. Sokat fejlődhettem az ELTE-BEAC szervezte táncheteken, táncmaratonokon és workshopokon, amelyeken 2017 óta veszek részt. Különböző táncstílusokban is kipróbálhattam magam olyan kiváló táncosok és tanárok óráin, mint Joe Alegado, Tóth-Wéber Edi, Székely Borbála, Tenki-Szabó Kitti, Lám
Bogi, Lang Timi, Juhász Gábor, Bartók Tündi, Juranits Rita és Bukovics Bianka. Az évek során szerencsére rengeteg lehetőségem nyílt fellépni, többek közt az ELTE Táncok gáláján,az Országos Táncművészeti Fesztiválon, és az ÉTC karácsonyi vagy évzáró gáláin. A gimnáziumban az a megtiszteltetés ért, hogy a Szent Imre Bál nyitótáncának koreográfusa, majd a szalagavató táncunk segítő betanítója lehettem. Két éve vagyok tagja a Levendula Kortárs Táncműhelynek, amellyel a tavalyi év során 5 önálló táncestet adtunk a Bethlen Téri Színházban.


Táncszínházi darabok, amiben a 2021/22-es évadban szerepeltem:
– Kapcsolat-Rend-Szer – Levendula Kortárs Táncműhely
– A mi világunk – Levendula Kortárs Táncműhely
– Fúzió – Levendula Kortárs Táncműhely és ELTE Néptáncegyüttes koprodukciója

Úgy gondolom, hogy aki elkezd táncolni, az egy egészen különleges kifejezőeszközét ismeri meg a testnek és a léleknek. Az Érdi Torna Club tánccsoportjaiban nem csak az a különleges, hogy magas színvonalú oktatást kapnak a gyerekek és fiatalok, de egy olyan közösségbe is bekerülhetnek, ami megtartó, lehetőségekben gazdag és motiváló hatással lehet az élet bármely területére.

Regenhart Dorka