Gyermektánc oktatók

 

Wéber Edina

Bemutatkozás

5 éves korom óta táncolok (akrobatikus rock and roll 7 évig, show-disco-hiphop 3 évig), majd miután a társastáncba és a klasszikus balettbe is belekóstoltam, a modern- kortárstáncoknál állapodtam meg.

A kortárstáncot Bánhidi Petra tánciskolájában ismertem meg, és az egyesületi órákon kívül folyamatosan autodidakta módon is képeztem, illetve most is képzem magam. 2012 óta nagy örömmel és lelkesedéssel külön sportágat vezetek a BEAC sportklubban, az ELTE Moderntáncot, ahol a nyílt órák mellett fellépéseken mutatjuk be koreográfiáinkat a legjobb táncosaimmal, és művészeti fesztiválon veszünk részt.

2014 decemberében végeztem a Táncpedagógusok Országos Szövetségének az akkreditált modern- kortárs táncpedagógusi tanfolyamán. Az egyetemistáknak szóló táncpedagógia mellett vendégtanárként vállalok órákat, és 2015 szeptemberétől az Érdi Torna Club-ban tanítom a táncszerető gyermekeket és felnőtteket.

2020-ban elvégeztem a Kulcsár-féle egyéni és csoportos komplex mozgásterápiás fejlesztést, melynek gyakorlatait tudatosan építem be az óvodás tréningjeimbe 3 éves kortól. Időnként tornaszalagos gyakorlatokkal, relaxmesés és mesés jógás órarészletekkel színesítem az óráim.

Szabó Kitti

Szabó Kitti

Bemutatkozás

Egész kis koromtól kezdve az életem a tánc körül forog. Jártam művészi tornára, ritmikus gimnasztikára, jazz balettra, társastáncra, klasszikus balettra, majd igazán a modern- és kortárstáncokban találtam meg önmagam. Tanulhattam többek között E. Kovács Évától, Turóczy Zsuzsától, Puskás Judittól, Németh Violettától, Varga Beától, Szabó Zoltántól, Buday Melindától és Tenki Tamástól. Míg végül színházi táncos végzettséget szereztem. Jelenleg kurzusokon képzem és tartom formában magam.

Táncosként az emberi test és mozgás összetettsége mindig ámulatba ejtett. Szerintem a mozgás maga az élet! Miután befejeztem a színházi táncos képzést, a Testnevelési Egyetemen mozgástudományok szakon tanultam meg a mozgás mivoltának rejtélyelmeit. Közben a Pilates-módszerrel is mélyebben megismerkedtem, és oktatóként is elkezdtem tevékenykedni. Később gyerekekre specializálódva gyermekfitnesz és -aerobic oktatóvá váltam.

Célom a tudatos mozgásra és a tánc szeretetére nevelés! Tapasztalataim alapján nagy szükség van a testtudat fejlesztésére már gyerekkorban, ezért fontosnak tartom, hogy erre minden kínálkozó alkalmat megragadjunk. Így tánctanárként és egyéni mozgásképzőként is nagy hangsúlyt fektetek a gyerekek állóképességének, erőnlétének és koordinációs képességeinek fejlesztésére. Mivel játék közben hatékonyabban tanul a gyermek, a vidám hangulat és a jókedv elmaradhatatlan!

 

fbfacebook csoport