Akrobatikus torna edzők

Papp Ildikó - edző
Papp Ildikó – szakedző, pontozó bíró, szakosztályvezető

 

1976-ban születtem Szegeden. 4 évesen kezdtem el szertornázni, amelyet 16 éven keresztül versenyszerűen űztem. Tanulmányaimat a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem, 1999-ben diplomáztam matematika-testnevelés szakos tanárként és ugyanebben az évben szereztem meg a szertorna szakedzői végzettségemet. 2009-ben gyerek fitness oktatói tanfolyamot végeztem el a Fitness Company-nál.
2009-től dolgozom az Érdi Torna Clubnál, ovistornát, kezdő és haladó akrobatiktus tornát oktatok. 2012-től pontozóbíróként veszek részt a hazai Akrobatikus Torna versenyeken. 2014-től vezetőedzőként a Torna Szakosztályt vezetem.
Cserép Péter - edző
Cserép Péter – edző

 

Már óvodás korom óta edzősködöm, hisz példát mutatva megtanítottam ovis társaimat kimászni az ablakon, sőt a rendre és fegyelemre is folyamatosan rávettem őket a környezetemben. Iskolás időszakomban mindenkivel versengtem, mindig űztem valamilyen sportot (akrobatikus RnR, társastánc, szamuráj harcművészet, stb.) bár versenyszerűen, céllal csak 17 évesen kezdtem el edzeni, a szertornát. A Testnevelési Egyetemen is tornászként versenyeztem, valamint kis gumiasztal show produkciókkal jártuk az országot tornásztársaimmal. 2004-ben lehetőséget kaptam, hogy Amerikába utazhassam az egyetem támogatásával és a Károlyi’s Gymnastics Summer Camp egyik edzője lehessek. Mára már több mint tíz éve tart a kapcsolat és dolgozom együtt nyaranta Károlyi Bélával és Márta nénivel, az amerikai női tornász válogatott (volt) kapitányaival. 2008-2012- ig egy vidéki általános iskola, 2012-2016- ig pedig egy Budapesti Gimnázium testnevelő tanára voltam. 2007-ben Amerikában ismerkedtem meg a Cheerleading sporttal és 2009-ben egy barátommal karöltve megalapítottuk saját Cheer Sport Egyesületünket, a Topflyers Cheerleading-et! 2016-ig rengeteg hazai és nemzetközi érmet és kupát gyűjtöttünk, melyek között egy Európa Bajnoki cím is díszeleg.

Magyarországon élő amerikai barátunknak átadtuk egyesületünk tanítványait, befejeztem testnevelő tanári pályafutásomat, elvégeztem az IWI személyi edzői, erőnléti edzői képzését, az NASM Performance Enhancement Specialist képzését, majd 2016. szeptembertől az Érdi Torna Club torna és cheerleading edzője lettem!

Ferenczi Fanni – edző
4 évesen kezdtem el akrobatikus tornázni az Egyesületnél.  14 évig versenyszerűen űztem ezt a sportágat. Egykori párommal Jung Beával többszörös Magyar Bajnokok vagyunk, szép nemzetközi versenyeredményekkel büszkélkedhetünk. 2010-ben a Lengyelországban megrendezett Világbajnokságon képviselhettük hazánkat. 2013-ban az akkori csapatommal az Európa Bajnokságon 8. helyen végeztünk. A torna mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. Kitartásra, alázatra, fegyelemre tanított. 2015-ben az 5 egyesület összefogásából létrejött, Acro Maniacs csoport tagja lehettem egy televíziós tehetségkutató műsor ideje alatt. Ennek célja, fantasztikus sportágunk népszerűsítése volt. Versenyzői pályafutásom befejeztével kezdtem edzőként segédkezni. Nagy örömömre a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság nyitóműsorában is részt vehettem. Az edzői képesítésemet 2018. júniusában szereztem meg. Az edzések mellett a budapesti Eötvös Loránt Tudomány Egyetem sportszervező szakos hallgatója vagyok.

Jung Beáta - edző
Jung Beáta – edző
2012 szeptemberétől tartok az ÉTC-ben edzéseket. Előtte én is itt sportoltam és rengeteg szép eredményt sikerült elérnünk akkori párommal Ferenczi Fannival. Többszörös országos bajnokok vagyunk, valamint több külföldi versenyt is megjártunk, köztük egy világbajnokságot is.
Miután abbahagytam a versenyzést elkezdtem edzőként segédkezni, majd a klub biztatására és segítségével elvégeztem egy edzői képzést is. Az edzősködés mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok gazdaságinformatika szakon. Itt 2012-ben kezdtem meg tanulmányaimat. Az akrobatikát abbahagyva elkezdtem egy új “sportot”, a neve CrossFit. Ezt komoly szinten űzöm 2013 májusa óta. Több magyar és külföldi versenyen is részt vettem már. Ezzel párhuzamosan a magyar súlyemelő versenyeken is részt veszek, itt több országos bajnokságon első helyen végeztem. A napjaimat az egyetem mellett maximálisan a sport tölti ki. Az akrobatikától kapott alapok meghatározóak a mostani életemben is. A gyerekekkel való foglalkozás pedig a lehető legjobb dolog, ami kiegészíti a mindennapjaimat. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a sportot! 🙂

Lakos Henriett - edző, pontozó bíró
Lakos Henriett – edző, pontozó bíró
12 évet sportoltam és versenyeztem az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályában.
2013. szeptemberétől kezdtem el rendszeresen segédedzőként dolgozni az egyesületben.
2014-től pontozó bíróként is részt veszek a sportág életében, a hazai versenyeken rendszeresen pontozok.
2015-ben szereztem meg a fitness-wellness instruktori végzettségemet az Athéné Szakközépiskola sport szakán. 2015-től edzőként dolgozom az Egyesületnél, rendszeresen tartok ovis kezdő tornát, és akrobatikát az újonc, gyermek és serdülő korosztályú versenyzőknek.

Vastag Béla - edző
Vastag Béla – edző

Örményiné Magyar Irénke - edző
Örményiné Magyar Irénke – edző

Plagányiné Bakonyi Ágota - edző
Plagányiné Bakonyi Ágota – edző