Akrobatikus torna edzők

Papp Ildikó - edző
Papp Ildikó – szakedző, pontozó bíró, szakosztályvezető

 

1976-ban születtem Szegeden. 4 évesen kezdtem el szertornázni, amelyet 16 éven keresztül versenyszerűen űztem. Tanulmányaimat a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem, 1999-ben diplomáztam matematika-testnevelés szakos tanárként és ugyanebben az évben szereztem meg a szertorna szakedzői végzettségemet. 2009-ben gyerek fitness oktatói tanfolyamot végeztem el a Fitness Company-nál.
2009-től dolgozom az Érdi Torna Clubnál, ovistornát, kezdő és haladó akrobatiktus tornát oktatok. 2012-től pontozóbíróként veszek részt a hazai Akrobatikus Torna versenyeken. 2014-től vezetőedzőként a Torna Szakosztályt vezetem.

Ferenczi Fanni – edző
4 évesen kezdtem el akrobatikus tornázni az Egyesületnél.  14 évig versenyszerűen űztem ezt a sportágat. Egykori párommal Jung Beával többszörös Magyar Bajnokok vagyunk, szép nemzetközi versenyeredményekkel büszkélkedhetünk. 2010-ben a Lengyelországban megrendezett Világbajnokságon képviselhettük hazánkat. 2013-ban az akkori csapatommal az Európa Bajnokságon 8. helyen végeztünk. A torna mindig is fontos szerepet töltött be az életemben. Kitartásra, alázatra, fegyelemre tanított. 2015-ben az 5 egyesület összefogásából létrejött, Acro Maniacs csoport tagja lehettem egy televíziós tehetségkutató műsor ideje alatt. Ennek célja, fantasztikus sportágunk népszerűsítése volt. Versenyzői pályafutásom befejeztével kezdtem edzőként segédkezni. Nagy örömömre a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság nyitóműsorában is részt vehettem. Az edzői képesítésemet 2018. júniusában szereztem meg. Az edzések mellett a budapesti Eötvös Loránt Tudomány Egyetem sportszervező szakos hallgatója vagyok.

Szilas Eszter – edző
5 éves koromban jártam az első akrobatikus torna edzésemen az Érdi Torna Clubban és rögtön megtetszett ez a sportág. Először felsőként versenyeztem 2009-ig, majd egy kisebb kihagyás után 2013-ban tértem vissza az egyesületbe. Onnantól kezdve éveken keresztül tartóként versenyszerűen űztem a sportot páros és hármas egységekben egyaránt. Számos éremmel és oklevéllel büszkélkedhetek és rengeteg élményben volt részem az akrobatikának köszönhetően. Az egyik legemlékezetesebb a 2017-es FINA vizes világbajnokság volt, melynek megnyitóján szerepelhettem akkori edzéstársaimmal.
Középiskolás éveim után a sport ugyanúgy része maradt az életemnek, hiszen 2018 őszétől a Testnevelési Egyetem elkezdése mellett edzőként folytattam pályafutásomat az egyesületben, valamint 2019-ben hivatalosan akrobatikus torna edzővé váltam. Edzőként a legbüszkébb eredményem, hogy 2020-ban az egyik általam edzett egység magyar bajnoki címet szerzett, és megkapta az Érd Kiváló Sportcsapata Díjat.
Az akrobatikus torna edzéseken kívül gúla edzéseken is lehet velem találkozni, ahol szintén fellépésekre, versenyekre készítem fel a gyerekeket az akrobatikus tornától kissé eltérő feltételek mellett.
Az edzések folyamán minden erőmmel azon vagyok, hogy a tapasztalataimat átadjam a jelenlegi sportolóknak és hozzásegítsem őket a minél jobb teljesítmény eléréséhez.

Földvári Zsombor – edző
Földvári Zsombor vagyok, 25 éves és 2019 januárja óta segítem a tornászaink fejlődését az akrobatikus elemek terén itt az egyesületnél. Jelenleg a Testnevelési Egyetem osztatlan testnevelő- gyógytestnevelő- egészségfejlesztő szakán vagyok végzős hallgató és mellette testnevelő tanárként dolgozom. A munkámra hivatásként tekintek, és mindig újabb és újabb motivációt jelent, a kihívások legyőzése, melyet egy egy újabb elem  elsajátítása jelent tornászainkkal.