Cheerdance

Bemutatkozó

A cheerleading egy igazán összetett sportág –  eredetileg szurkolást jelentett – ötvözi a tánc, akrobatika és a torna elemeit. Magyarországon viszonylag új, az USA-ban pedig nagy múlttal rendelkező önálló stílus, sporttevékenység, amely a sportmérkőzéseken vált híressé a nézők szórakoztatása érdekében.

Alapvetően két válfaja létezik a sportnak, a cheerleading és a cheerdance.  A cheerdance – más néven performance cheer – inkább balett/tánc alapokra épül, feszes karmozdulatokkal, forgásokkal és ugrásokkal összekötött kreatív koreográfiát értünk alatt, minimális akrobatikával, mindezt pompon használatával.

Másik része a cheerleading, amelyben a dobások, több emeletes piramisok, emelések és a talajakrobatika kap szerepet, fiúk lányok egyaránt űzik a sportot. Ma már egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is a versenysport, számos egyetemi csapat és sportegyesület méretteti meg magát minden korosztályban Közkedvelt továbbra is sportmérkőzések színesítéseként egy-egy fellépés.

A jelentkezők a heti 2 edzésen vehetnek részt, az alapok elsajátítása után, egy látványos koreográfiában ötvözhetik tudásukat.

Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a táncot és az akrobatikát!

cheer_1  cheer_3