Cheerdance

Bemutatkozó

A cheerleading, magyarul hajrázást, vagy szurkolást jelent. Magyarországon viszonylag új, az USA – ban pedig nagy múlttal rendelkező önálló stílus, sporttevékenység, mely szorosan kapcsolódik más csapatsportágakhoz. Például: amerikai futball, kosárlabda, kézilabda, futball. Jellemzően a sportesemények szünetében találkozhatunk vele, a közönség szórakoztatására, és buzdítására szolgáló műfaj, mely ma már önálló sportágként is működik.

Cheerleading alatt értünk minden olyan csapattáncot, ahol a táncstílusok ( jazz, hip – hop, modern, latin, show) akrobatikus elemekkel keverednek. Ez alatt érhetjük, a szertornából jól ismert ugrósorokat, illetve a több főből álló látványos piramisokat, gúlákat. A legjellemzőbb tulajdonsága, a pom – pom használat, mely által a produkció még látványosabb és szórakoztatóbb lesz. Nem összetévesztendő a majorette-tel!

A jelentkezők a heti 2 edzésen vehetnek részt, a kezdők kétszer egy, a haladók kétszer másfél órában tanulják a többféle tánc és akrobatika elemeket. Az alapok elsajátítása után, pedig egy látványos koreográfiában ötvözhetik tudásukat.

Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a táncot és az akrobatikát!

cheer_1 cheer_2 cheer_3