Gúlatorna

A gúla torna magába foglalja az egyéni és társas akrobatikus elemeket, melyeket egy zenére végrehajtott koreográfiában mutatnak be a sportolók. A sportágban minimum öt fős csapatok vannak, vegyesen fiúk és lányok is, ezáltal még színesebbé és látványosabbá válnak a gyakorlatok. Egy csapaton belül a sportolók nem mindig ugyanabban a szerepben maradnak: van, hogy valaki legalul tart az egyik építésnél, de középső vagy fölső a következőnél. Ezáltal mindenki minden lehetőséget kipróbálhat.
Egy gúla versenyzőnek nem csak ügyesen kell tornázni, hanem alázatosnak, figyelmesnek, fegyelmezettnek, szorgalmasnak kell lenni és tudni kell csapatban dolgozni.

A versenyeken kis formációban (5-10 fő) és nagy formációban (10+ fő) is lehet indítani csapatot, illetve korosztályokra (6-12, 11-15, 14-19 évesek) is vannak bontva a kategóriák.
Az elmúlt évek során a gúla torna népszerűsége egyre nőtt, jelenleg az országban négy egyesület rendszeresen indít versenyen gúla csapatokat. Az egyesületünk negyedik éve foglalkozik a sportággal és két éve versenyzik gúla csapatunk. A megmérettetéseken mindig dobogón álltak versenyzőink: négyszer aranyérmet, egyszer ezüstérmet, egyszer bronzérmet hoztak el.

A gúla torna lehetőséget ad a versenyzésre azok számára, akik korukból adódóan vagy a későn elkezdett sportolás miatt akrobatikus tornaversenyen nem tudnak részt venni, de szeretik a kihívásokat és szívesen versenyeznének.